Clicky

 
Transport Online - Aangifte Wilders tegen officier van justitie

Aangifte Wilders tegen officier van justitie

Aangifte Wilders tegen officier van justitie
09-09-2019 17:24 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders doet aangifte tegen officier van justitie Wouter Bos en advocaten-generaal Gerard Sta en Birgit van Roessel. Wilders verdenkt hen ervan dat ze de rechtbank waarvoor hij terechtstaat hebben voorgelogen.

Het blijft niet bij deze aangifte, waarschuwt de PVV-leider. "Het OM en alle andere betrokkenen (ambtenaren en politici) die een rol hebben gespeeld bij mijn politieke vervolging kunnen hun borst natmaken." Hij wil hen niet alleen strafrechtelijk aanpakken, maar mogelijk ook civiele rechtszaken tegen hen beginnen.

Wilders doet in eerste instantie aangifte tegen Bos, Sta en Van Roessel vanwege "een ernstig vermoeden van valsheid in geschrifte". Hij verwijt de advocaten-generaal dat ze in het proces-verbaal in de 'minder-Marokkanen'-zaak stellen dat er geen overleg is geweest tussen het Openbaar Ministerie en het ministerie van Justitie. Uit recente stukken blijkt dat er wel degelijk over die zaak is gesproken.

Als een opsporingsambtenaar in een proces-verbaal niet de waarheid spreekt, maakt hij zich mogelijk schuldig aan meineed. Bovendien kan dat betekenen dat de rechter het OM niet ontvankelijk verklaart.

De rechtszaak tegen Wilders gaat dinsdag verder. De verdediging zal de rechter dan opnieuw vragen het proces te staken.

Het Openbaar Ministerie wil niet reageren op de aangiftes, omdat die nog niet binnen zijn. We moeten eerst de precieze inhoud kennen, laat een woordvoerster van het parket-generaal weten.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden