Transport Online - Belgische vrachtwagenchauffeur cel in vanwege dodelijk ongeval in Haelen

Belgische vrachtwagenchauffeur cel in vanwege dodelijk ongeval in Haelen

Belgische vrachtwagenchauffeur cel in vanwege dodelijk ongeval in Haelen
09-09-2019 17:00 | Ongevallen | auteur Redactie

ROERMOND - Een Belgische vrachtwagenchauffeur van 34 jaar is door de rechtbank Limburg veroordeeld tot 6 maanden gevangenisstraf en een ontzegging van de bevoegdheid motorrijtuigen te besturen voor de duur van 2 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar. Hij veroorzaakte op 13 juni 2018 een verkeersongeval waarbij een 42-jarige man om het leven is gekomen.

Het dodelijk verkeersongeval vond plaats op de Rijksweg N273 (Napoleonsweg) te Haelen. Dit is een weg buiten de bebouwde kom met een maximumsnelheid van 80 km/h. De weg was droog en het was een heldere ochtend. Verdachte is met een bijna volgeladen vrachtwagen met oplegger op een rij voertuigen gebotst die voor een stoplicht stonden te wachten. De laatste auto in de rij, de auto waarin het slachtoffer zat, werd tegen en deels onder de achterkant van het voorlaatste voertuig in de rij, eveneens een vrachtwagen met oplegger, geduwd.

De rechtbank acht wettig en overtuigend bewezen dat verdachte zeer onoplettend heeft gereden en dat het verkeersongeval aan zijn schuld te wijten heeft plaatsgevonden. De rechtbank weegt hierbij mee dat verdachte een beroepsvrachtwagenchauffeur is, dat er verkeerstechnisch geen bijzonderheden waren op de plek van het ongeval en dat het ongeval voorkomen hadden kunnen worden als verdachte op tijd had geremd.

De rechtbank vindt, net als de officier van justitie, een gevangenisstraf van 6 maanden passend. Deze straf komt overeen met wat door rechtbanken in het hele land wordt opgelegd bij het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval door zeer onoplettend rijgedrag. Tijdens de zitting heeft de partner van het slachtoffer gezegd dat het verdriet en de impact van de dood van haar man op haar leven en de levens van hun kinderen en familieleden enorm is. Verdachte heeft niet opzettelijk iemand dood gereden, maar door zijn schuld is wel iemand komen te overlijden. Ook dat gegeven is meegewogen door de rechtbank bij het bepalen van de straf.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,913
Diesel1,559

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen