Transport Online - Proximus negeert oproep om exit topvrouw Dominique Leroy

 


Proximus negeert oproep om exit topvrouw Dominique Leroy

Proximus negeert oproep om exit topvrouw Dominique Leroy
09-09-2019 13:43 | Financieel | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - Het Belgische telecombedrijf Proximus heeft de eis van vakbonden om direct te breken met topvrouw Dominique Leroy naast zich neergelegd. Bonden deden die oproep, omdat ze vrezen dat Leroy na haar overstap naar KPN later dit jaar een "telecomaanval op België" zal uitvoeren.

De raad van bestuur van Proximus heeft besloten dat Leroy kan aanblijven tot 1 december, laat een van de betrokken vakbonden nu weten. KPN valt niet onder het concurrentiebeding in het contract dat ze heeft bij Proximus.

Belgische vakbonden deden hun oproep in een open brief aan de raad van bestuur, die ze afleverden op het hoofdkantoor van Proximus. Op de achtergrond speelt een reorganisatie die Leroy eerder dit jaar aankondigde. Daarbij zullen 1900 banen verdwijnen, terwijl er 1250 nieuwe werknemers worden aangenomen.

Volgens vakbond ACV bewijst het vertrek van Leroy naar KPN dat achter het plan niet de juiste bedoelingen zitten. Volgens een andere bond, ACOD, bemoeilijkt het aanstaande vertrek van Leroy onderhandelingen over de reorganisatie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden