Clicky

 
Transport Online - Twee nieuwe schepen op lijn Amsterdam-Newcastle voor DFDS

Twee nieuwe schepen op lijn Amsterdam-Newcastle voor DFDS

Twee nieuwe schepen op lijn Amsterdam-Newcastle voor DFDS
09-09-2019 09:08 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - DFDS heeft een overeenkomst gesloten met de Italiaanse ferrymaatschappij Moby om twee passagiersschepen uit te wisselen, met als doel het verhogen van het comfort en de capaciteit aan boord voor zowel passagiers- als vrachtklanten.

Moby zal de twee passagiersschepen kopen die momenteel op de route Amsterdam - Newcastle varen - King Seaways en Princess Seaways, respectievelijk gebouwd in 1987 en 1986.

Tegelijkertijd zal DFDS twee passagiersschepen kopen die momenteel worden geëxploiteerd door Moby - Moby Wonder en Moby Aki, gebouwd in 2001 en 2005. De schepen zullen worden hernoemd wanneer ze toetreden tot de vloot. De namen moeten nog worden bepaald.

De ferry’s worden naar verwachting in de tweede helft van oktober 2019 geleverd en zullen een grondige renovatie ondergaan, inclusief commerciële en technische investeringen aan boord evenals investeringen in de havens.

DFDS zal vervolgens King Seaways en Princess Seaways charteren tot januari en februari 2020.

Kasper Moos, vice-president Short Routes & Passenger van DFDS: “De nieuwe ferry’s zijn uitermate geschikt voor onze route Amsterdam - Newcastle. Ze zullen onze passagiers voorzien van moderne faciliteiten aan boord en beschikken over meer capaciteit voor persoonsvoertuigen. Dankzij de nieuwe tonnage kan DFDS de passagiersinkomsten vergroten door te voldoen aan de groeiende vraag van passagiers met voertuigen. Voor vrachtklanten is er gedurende het hele jaar een verhoogde capaciteit beschikbaar.”

De vrachtcapaciteit van DFDS zal naar verwachting op jaarbasis met ongeveer 40%* toenemen en de capaciteit voor persoonsvoertuigen op jaarbasis met ongeveer vijf procent.

Foto's

  • J.Roeland
    L. van Leeuwen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden