Transport Online - Zware tyfoon Faxai legt leven in Japan plat

Zware tyfoon Faxai legt leven in Japan plat

Zware tyfoon Faxai legt leven in Japan plat
09-09-2019 08:14 | Buitenland | auteur Redactie

TOKIO - In de Japanse hoofdstad Tokio en wijde omgeving is nagenoeg het hele openbare leven tot stilstand gekomen bij het aan land gaan van de zwaarste tyfoon in jaren. Boven land worden windsnelheden van meer dan 200 kilometer per uur gemeten. Voor zover bekend is een vrouw om het leven gekomen. Bijna een miljoen huizen zitten zonder stroom.

De 36 miljoen inwoners in de regio wordt geadviseerd niet naar buiten te gaan als dat niet strikt noodzakelijk is. Weinig mensen zullen maandag aan het werk kunnen gaan, zo meldt tv-zender NHK.

De vrouw overleed nadat zij door de wind tegen een gebouw werd geblazen. Volgens het Japanse persbureau Kyodo zijn meer dan dertig mensen gewond geraakt.

Verder treden rivieren buiten hun oevers en het trein- en vliegverkeer is nagenoeg geheel stilgevallen. Veel spoorwegen zijn onbruikbaar vanwege omgewaaide bomen op het spoor. Ongeveer 5000 mensen moesten noodgedwongen tijdelijk hun huis verlaten.

De storm heeft de vrouwennaam Faxai gekregen. Per jaar wordt Japan getroffen door gemiddeld vier tot vijf zware stormen. Het is echter ongebruikelijk dat stormen in de buurt van de hoofdstad aan land komen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,642
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions