Clicky


Vluchtelingen uit Bahama's aangekomen in VS

Vluchtelingen uit Bahama's aangekomen in VS
07-09-2019 23:48 | Buitenland | auteur ANP/RTR

PALM BEACH - Een grote groep Bahamanen is met een cruiseschip naar de Amerikaanse staat Florida gebracht. De evacués arriveerden zaterdag in Palm Beach na een reis van ongeveer 133 kilometer aan boord van het schip Grand Celebration.

Het schip vervoerde ongeveer 1100 evacués vanuit de stad Freeport op eiland Grand Bahama. Daar heeft de orkaan Dorian flink huisgehouden. De opvarenden hadden geluk, want duizenden mensen hadden geprobeerd een plek aan boord te bemachtigen.

Een 42-jarige ondernemer Thomas Stubbs uit Freeport vertelde dat hij binnen enkele dagen weer naar huis wil. De man wil bouwmaterialen inslaan om de huizen van tientallen vrienden en familieleden te herbouwen. "Ik heb veel, heel veel, verloren. Maar ik kom terug."

Ook andere opvarenden rekenden niet op een lang verblijf in de Verenigde Staten. De 30-jarige Lanell Andrews vertelde dat ze kinderen naar familieleden brengt. Daarna wil ze terugkeren om haar huis te repareren. "Eén stap tegelijk", zuchtte Andrews, die haar eenjarige tweeling vervoerde in een kinderwagen.

Vrienden, familieleden, medisch personeel en vrijwilligers stonden de vluchtelingen op te wachten in de haven. Ook stond een rij blauwe bussen klaar. De zwangere Esperanta Oscar (24) vertelde dat ze nog geen idee wat ze in Florida gaat doen. "Ik weet het nog niet."