Transport Online - Opnieuw honderden boetes voor niet handsfree bellen

Opnieuw honderden boetes voor niet handsfree bellen

Opnieuw honderden boetes voor niet handsfree bellen
07-09-2019 15:22 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN BOSCH - Bijna 740 automobilisten zijn afgelopen week bekeurd omdat ze op de snelwegen in Noord-Brabant tijdens het rijden hun smartphone gebruikten, zo heeft de politie Oost-Brabant na controles vanuit een speciale touringcar vastgesteld.

De politie noemt de controles effectief. In vijf dagen tijd werden 739 automobilisten en vrachtwagenchauffeurs gesnapt, omdat vanuit de bus in auto's én in vrachtwagens goed kan worden beoordeeld of de bestuurder een mobieltje in de hand heeft. De bus werd gevolgd door politiemensen in onopvallende auto’s. De overtreders werden vervolgens staande gehouden en meteen bekeurd.

Korpschef Wilbert Paulissen van de Eenheid Oost-Brabant prijst de controlemethode, nadat hij met de bus was meegereden. Hij schrok wel van het aantal overtredingen. "Ik heb het idee dat we het dubbele aantal automobilisten hadden kunnen bekeuren als we nog meer mensen in dienst hadden gehad."

Daarnaast werden nog eens 140 weggebruikers bekeurd wegens bijvoorbeeld bumperkleven, snelheidsovertredingen of het negeren van een inhaalverbod of een doorgetrokken streep.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen