Transport Online - FNV schort actie grondpersoneel Schiphol op

FNV schort actie grondpersoneel Schiphol op

FNV schort actie grondpersoneel Schiphol op
07-09-2019 14:07 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

SCHIPHOL - FNV Luchtvaart heeft de aangekondigde staking van grondpersoneel op Schiphol opgeschort. Er zou zondag worden gestaakt van 13.00 tot 17.00 uur. Maar de bond ziet er na overleg met de leden voorlopig vanaf. "Directe aanleiding zijn tekenen die we hebben ontvangen dat KLM op voor ons belangrijke punten stappen wil gaan zetten", zegt FNV-bestuurder Jan van den Brink.

De FNV sluit zich maandag aan bij het overleg tussen KLM en de andere bonden. "Wij zijn benieuwd wat het oplevert. KLM krijgt van ons tot het einde van volgende week om tot een onderhandelingsresultaat op hoofdlijnen te komen. Anders gaan we verder met werkonderbrekingen", aldus Van den Brink.

Op maandag en woensdag legden medewerkers van KLM het werk ook al twee uur neer, waardoor tientallen vluchten geannuleerd werden of vertraging opliepen. Op woensdag kregen de stakers ook steun van een deel van de cateringmedewerkers van KLM.

Naast betere roosters en meer vaste medewerkers in dienst eist FNV 4 procent loonsverhoging per jaar. Onder de cao voor grondpersoneel vallen 15.000 medewerkers.

KLM spreekt van een goed besluit van FNV, vooral omdat passagiers ongemakken worden bespaard. Wat KLM betreft is de onderhandelingstafel de enige plek om tot een oplossing te komen. Binnen de luchtvaartmaatschappij zou naar verluidt ook veel ergernis zijn over de houding van FNV. Ook de actiebereidheid onder grondmedewerkers zou tanende zijn.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,564

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen