Vliegtuigje neergestort bij Breda

Vliegtuigje neergestort bij Breda [+foto]
07-09-2019 11:20 | Binnenland | auteur ANP

BOSSCHENHOOFD - Op het terrein van Breda International Airport, het vroegere vliegveld Seppe, is een klein vliegtuig neergestort. De drie inzittenden konden op eigen kracht naar buiten komen en het lijkt erop dat ze ongedeerd zijn gebleven, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Om wat voor toestel het gaat, kon hij nog niet zeggen. De piloot probeerde een doorstart te maken maar die mislukte, waarna het toestel terechtkwam tegen de vangrail van de afrit Rucphen/Bosschenhoofd van de A58. De start- en landingsbaan van het vliegveld loopt daar parallel aan de snelweg. Het toestel kwam neer op het vliegveldterrein. De brandweer controleert het vliegtuig op eventuele brandstoflekkages.

Breda International Airport, gelegen tussen Roosendaal en Etten-Leur, wordt vooral gebruikt voor zakenvluchten, rondvluchten en vlieglessen.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid kondigde zaterdag meteen na het incident een verkennend onderzoek aan naar de kleine luchtvaart op Breda International Airport. Volgens een woordvoerder zijn het afgelopen jaar diverse ongelukken gebeurd op en nabij het vliegveld. In mei vorig jaar stortte daar een reclamevliegtuigje neer waarbij een 62-jarige piloot uit Goes om het leven kwam. Verder waren er ongelukken met sport- en parachutistenvliegtuigen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,805
Diesel1,512

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden