Clicky

 
Transport Online - Primeur: binnenlader van Pacton op Matexpo

Primeur: binnenlader van Pacton op Matexpo

Primeur: binnenlader van Pacton op Matexpo
06-09-2019 19:27 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

OMMEN - Pacton Trailers uit Ommen laat op Matexpo in het Belgische Kortrijk - een tweejaarlijkse internationale vakbeurs voor bouwmaterieel - het prototype van een nieuwe innovatie zien; het eerste model van de Pacton Binnenlader.

Pacton kiest voor Matexpo, van 11 tot 15 september 2019 in Kortrijk Xpo, om voor het eerst de nieuwe binnenlader te laten zien aan het publiek. Als derde grootste vakbeurs in Europa ontvangt Matexpo meer dan 40.000 bezoekers. Het is dan ook een bijzondere primeur voor Pacton Trailers.

De Pacton binnenlader, getypeerd als TXX.345.SBL, is speciaal ontwikkeld voor het verticale transport van volumineuze prefab betonelementen. Die elementen worden vanaf de betonfabriek getransporteerd in grote, zelfdragende frames. De nieuwe binnenlader van Pacton pakt die frames als het ware op van de grond, zonder dat er hijsmaterieel of -gereedschappen benodigd zijn. Met de drieassige oplegger, standaard gemetalliseerd, kan dus snel, veilig en eenvoudig worden geladen en gelost, ook in de krappe ruimte.

Hydraulisch en radiografisch

De Pacton Binnenlader heeft een hydraulisch in hoogte verstelbare kopsectie, een automatische hydraulische vergrendeling aan de achterzijde en een zespunts hydraulische ladingzekering. Dit alles met radiografische én manuele bediening.

De maximale laadlengte van de nieuwe trailer is 9,5 meter en de laadhoogte is 3,7 meter. De totale breedte aan binnenzijde van de trailer bedraagt 2,55 meter. Speciale vergunningen voor transport zijn bij deze afmetingen niet nodig.

De oplegger beschikt over onafhankelijke, hydraulische wielophanging en SAF-assen met trommelremmen met een technische aslast van 10.000 kg; wettelijk gezien 9.000 kg. As 1 of 3 kunnen gelift worden. Het prototype dat op Matexpo te zien is, is hydraulisch geveerd. Pacton werkt momenteel ook al aan een luchtgeveerd model.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,954
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats