Grondpersoneel KLM gaat zondag weer staken

Grondpersoneel KLM gaat zondag weer staken
06-09-2019 17:09 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - Grondpersoneel van KLM gaat weer staken. Op zondag leggen de medewerkers van 13.00 uur tot 17.00 uur het werk neer, meldde FNV Luchtvaart. De vakbond zet daarmee zijn eisen voor een betere cao kracht bij.

Op maandag en woensdag legden medewerkers van KLM het werk ook al twee uur uur neer waardoor tientallen vluchten geannuleerd werden of vertraging opliepen. Op woensdag kregen de stakers ook steun van een deel van de cateringmedewerkers van KLM.

FNV eist voor het personeel onder meer een loonsverhoging van 4 procent, in plaats van de 3 procent die KLM biedt. Daarnaast wil de bond verbeteringen omtrent de roosters en meer mensen in vaste dienst. KLM wees er eerder op dat de wensenlijst van FNV eigenlijk nog veel langer is. Alles bij elkaar zouden de eisen van de bond resulteren in een beloning die circa 10 procent hoger zou uitvallen.

Laatste kans

FNV waarschuwde na de acties van woensdag al dat eventuele vervolgacties harder zouden zijn. "Als KLM geen fatsoenlijke cao wil afsluiten, en na twee keer een actie nog niet reageert, moet je wel overgaan tot hardere acties", aldus FNV-bestuurder Jan van den Brink.

KLM probeert met acht vakbonden tot nieuwe cao-afspraken te komen. Het laatste bod was voor de andere bonden vooralsnog genoeg om weer aan tafel te gaan zitten met KLM. Meerdere vakbewegingen spraken al wel van een laatste kans voor de luchtvaartmaatschappij.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,473

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden