Goedkeuring Lelystad biedt perspectief voor vracht

Goedkeuring Lelystad biedt perspectief voor vracht
06-09-2019 17:05 | Algemeen | auteur Redactie

ZOETERMEER - Met de goedkeuring van Lelystad Airport door de Europese Commissie ontstaat er meer ruimte voor luchtvracht op Schiphol, aldus evofenedex, Air Cargo Netherlands en TLN. Vakantievluchten worden verplaatst naar Lelystad en Schiphol richt zich op vluchten met een hogere economische waarde, zoals luchtvracht.

Slots die vrijkomen, omdat vakantievluchten van Schiphol naar Lelystad worden verplaatst, worden alleen beschikbaar gesteld voor vluchten met een transferbestemming. Deze vluchten nemen een aanzienlijke hoeveelheid vracht mee in het ruim van het toestel. Hierdoor wordt de luchtvrachtcapaciteit op Schiphol vergroot.

Volgens ondernemersvereniging evofenedex, Air Cargo Netherlands en Transport en Logistiek Nederland biedt de goedkeuring door de Europese Commissie ook perspectief voor vrachtvluchten op Schiphol. De Europese Commissie geeft met deze goedkeuring aan dat het mogelijk is om onderscheid te maken tussen type vluchten (transfer- en vakantievluchten). Het blijkt dus toegestaan om een aparte status voor vrachtvluchten te maken op Schiphol om zo de belangrijke positie daarvan te borgen. Hier was lange tijd onduidelijkheid over.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,452

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden