Transport Online - Voorzitter BOVAG weg na overtreding regels

Voorzitter BOVAG weg na overtreding regels

Voorzitter BOVAG weg na overtreding regels
06-09-2019 13:55 | Binnenland | auteur ANP

BUNNIK - Bertho Eckhardt, voorzitter van de autobrancheorganisatie BOVAG, heeft zijn functie voortijdig neergelegd. De aanleiding voor zijn vertrek zijn problemen met naleving van regels bij verzekeringsdochter Bovemij, waar hij ook per direct terugtreedt als lid van de raad van commissarissen.

De kwesties speelden in de periode 2014 tot 2018 en kwamen naar boven in een onderzoek van Bovemij, waar de verzekeraar nog steeds mee bezig is. "Bovemij moet net als andere verzekeraars voldoen aan bijvoorbeeld de integriteitsregels van De Nederlandsche Bank (DNB). Wij kwamen erachter dat bepaalde procedures binnen het administratieve bedrijf niet scherp genoeg waren. Daar botste het met wet en regelgeving", licht woordvoerder van Bovemij toe wat er misging.

Eckhardt heeft zelf het initiatief genomen beide functies neer te leggen. Zo zegt hij dat de toekomst van BOVAG gebaat is bij een nieuwe voorzitter. In zijn afscheidsboodschap wenst hij "de BOVAG-leden alle goeds in de enerverende toekomst die ze te wachten staat". Totdat een opvolger is gevonden, neemt vicevoorzitter van BOVAG Derk de Haas de voorzitterstaken waar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,257

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions