Transport Online - FNV Luchtvaart: KLM aan zet

FNV Luchtvaart: KLM aan zet

FNV Luchtvaart: KLM aan zet
05-09-2019 13:22 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - FNV Luchtvaart is bereid om weer met KLM om tafel te gaan, maar alleen als de luchtvaartmaatschappij de vakbond kan overtuigen dat er echt wat te halen valt. Dat meldde onderhandelaar Jan van den Brink van FNV.

Grondmedewerkers van KLM legden maandag en woensdag het werk twee uur neer. Op woensdag kregen zij gezelschap van cateringpersoneel. De stakingen zorgden ervoor dat tientallen vluchten uitvielen of vertraging opliepen. Als er nieuwe acties komen, dan zullen deze dubbel zo lang gaan duren, waarschuwde FNV eerder al.

Andere bonden zagen in het laatste voorstel van KLM genoeg aanknopingspunten om de gesprekken te hervatten. Ook zij reppen veelal van een laatste kans voor KLM. Zo heeft de Nederlandse Vereniging van Luchtvaart Technici parallel aan de onderhandeling een actiecomité ingericht. Ook CNV maande KLM over de brug te komen met betere voorstellen om acties te voorkomen.

KLM is blij dat zeven van de acht bonden hebben toegezegd weer aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. Daar dienen volgens de maatschappij problemen te worden opgelost. De maatschappij zegt voor volgende week de gesprekken in te plannen. Ook FNV Luchtvaart heeft van KLM een uitnodiging gekregen. Die bond deed voor over bekend nog geen toezeggingen aan KLM.

Foto's

  • KLM PH-BGF
    KLM PH-BGF


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,667
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions