Clicky

 
Transport Online - Broer Boris Johnson stopt als onderminister

Broer Boris Johnson stopt als onderminister

Broer Boris Johnson stopt als onderminister
05-09-2019 13:14 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

LONDEN - De jongere broer van de Britse premier Boris Johnson, Jo Johnson, stapt op als onderminister en parlementariër. "In de afgelopen weken ben ik verscheurd geraakt tussen de trouw aan mijn familie en het nationale belang", schrijft hij op Twitter.

Jo Johnson (47) had als onderminister onder meer universiteiten en wetenschap in zijn portefeuille. "Het was een eer om Orpington (zijn kiesdistrict) negen jaar te vertegenwoordigen en om als minister onder drie premiers te hebben gediend", schrijft hij op Twitter.

De politicus zegt dat het nu tijd is voor anderen om zijn taken als parlementariër en onderminister over te nemen. Sky News bericht dat Jo van plan zou zijn zich niet meer herkiesbaar te stellen bij de volgende verkiezing.

De premier (55) bedankte zijn broer voor zijn diensten. "De premier begrijpt, in zijn hoedanigheid als politicus en broer, dat dit geen makkelijke kwestie was voor Jo", aldus een verklaring van zijn kantoor.

Jo Johnson stapte vorig jaar ook al uit de regering. Toen nam hij ontslag als onderminister van Transport onder premier Theresa May. De jongere broer van Boris Johnson uitte toen felle kritiek op de brexitkoers van May. Ook riep hij op tot een tweede referendum.

Jo stond bij het referendum in 2016 niet aan de kant van zijn broer. Boris was een van de gezichten van de leave-campagne die ijverde voor een Brits vertrek uit de EU, terwijl Jo juist voor remain ('blijven') was.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden