Clicky

 
Transport Online - Britse piloten Ryanair staken verder

Britse piloten Ryanair staken verder

Britse piloten Ryanair staken verder
04-09-2019 19:39 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

LONDEN - De Britse piloten van luchtvaartmaatschappij Ryanair voegen zeven extra dagen toe aan hun stakingsagenda. Dat maakte pilotenvakbond Balpa bekend, nadat een actieperiode van vijf dagen het bestuur van de Ierse prijsvechter er niet toe had gebracht aan de onderhandelingstafel te komen.

De nieuwe actiedagen worden verdeeld over de tweede helft van september. De huidige actieperiode, die op het punt staat te stoppen, heeft niet geleid tot het in de war brengen van de diensten van Ryanair. De onderneming gebruikte niet-Britse piloten om het vluchtschema te laten draaien.

De Britse piloten van pilotenvakbond Balpa stemden begin augustus met ruime meerderheid voor een staking, omdat ze sinds Ryanair eind 2017 vakbonden toestond nog geen loonbod hebben ontvangen. Ze legden het werk neer op 22 en 23 augustus en vervolgens nogmaals op 2 tot en met 4 september.

Ryanair noemt de nieuwe stap van de bonden zinloos en wijst er daarbij op dat de recente acties niet hebben geleid tot gecancelde vluchten. Balpa bevestigde dat, maar gaf aan dat Ryanair onder meer kosten heeft moeten maken voor het invliegen van personeel. De nieuwe acties vinden plaats op 18 en 19 september, 21, 23, 25, 27 en 29 september.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie

Rijverboden