FNV Luchtvaart zint op hardere acties bij KLM

FNV Luchtvaart zint op hardere acties bij KLM
04-09-2019 17:03 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - Vakbond FNV Luchtvaart zint op hardere acties bij KLM. Tijdens de stakingsbijeenkomst van woensdag meldde de bond dat in het vervolg langer gestaakt zal worden. Of en wanneer er nieuwe acties volgen zei FNV niet. Acties moeten 36 uur van tevoren worden aangekondigd.

Woensdag legden grond- en cateringmedewerkers van KLM twee uur lang het werk neer, nadat maandag ook al werd gestaakt door het grondpersoneel. Volgens KLM waren voor woensdag zes retourvluchten preventief geschrapt, wat volgens een woordvoerder de volledige impact was met betrekking tot de acties.

Verder zorgden capaciteitsproblemen bij luchtverkeersleiding door baanonderhoud en weer er volgens KLM voor dat nog eens vier vluchten niet konden vertrekken en dus ook niet konden terugvliegen. Ook kampten veel vluchten met vertragingen.

FNV beslist op een later moment of opnieuw actie zal worden gevoerd. De bond wacht ook op de uitkomst van overleggen bij andere bonden. Op woensdag staan ledenraadplegingen van CNV en de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart Technici (NVLT) op de agenda.

KLM benadrukt dat de impact van de acties woensdag minder was dan maandag en dat ook de actiebereidheid lager lag. Volgens de maatschappij is er ook een groeiend onbegrip bij andere medewerkers over de acties door FNV-leden.

KLM legde nogmaals uit dat het totale eisenpakket van FNV zal leiden tot 10 procent meer loonkosten. FNV, die onder meer een loonsverhoging van 4 procent eist, vertelt volgens KLM maar een half verhaal. Eerder had FNV aangegeven drie harde eisen te hebben; meer loon, aanpassingen in de roosters en meer vaste medewerkers. Andere punten van de "wensenlijst" zijn volgens de bond kneedbaar.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,473

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden