Transport Online - Ook voorzitter Cathay Pacific vertrekt

Ook voorzitter Cathay Pacific vertrekt

Ook voorzitter Cathay Pacific vertrekt
04-09-2019 13:52 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

HONGKONG - Cathay Pacific-voorzitter John Slosar vertrekt begin november bij de Hongkongse luchtvaartmaatschappij. Daarmee volgt hij het voorbeeld van topman Rupert Hogg en een aantal andere bestuurders die een paar weken geleden al hun biezen pakten. Ook het vertrek van Slosar lijkt verband te houden met recente gebeurtenissen in Hongkong.

Cathay is in een lastige positie terechtgekomen door aanhoudende protesten in Hongkong. Demonstranten ageren al weken tegen politieke invloed van Peking op de autonome regio. Werknemersverenigingen bij Cathay steunen de acties. Peking wil dat de maatschappij optreedt tegen zijn protesterende werknemers. Ook eist China inzage in welke personeelsleden er naar het vasteland vliegen.

Chinese staatsbedrijven begonnen inmiddels een boycot tegen Cathay. De luchtvaartmaatschappij kreeg ook een berisping van de Chinese luchtvaartautoriteit. Slosar zei eerder al dat de door de kwestie het imago van de maatschappij is geschaad. Cathay-moederbedrijf Swire wil geen problemen met Peking en is bezig de bezem door zijn kostbaarste bezit te halen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,678
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions