Transport Online - Politie haalt autotransporter met illegaal afval gevulde bestelwagens van de weg [+foto]

Politie haalt autotransporter met illegaal afval gevulde bestelwagens van de weg

Politie haalt autotransporter met illegaal afval gevulde bestelwagens van de weg [+foto]
04-09-2019 10:33 | Buitenland | auteur Redactie

WÖRRSTADT -  De Duitse politie heeft dinsdag 3 september een Italiaanse autotransporter van de weg gehaald en zijn lading in beslag genomen.

De autotransporter was beladen met onder meer twee sloop bestelwagens waarvan de ruiten van de achterdeuren waren afgeplakt. Meestal is dit een teken dat er zogenaamde 'Afrikaanse transporten' mee worden uitgevoerd. Vaak worden er illegaal afvalstoffen naar dit continent verzonden die goedkoop moeten worden verwijderd.

Tijdens een controle op de parkeerplaats werd het vermoeden op illegaal afvaltransport groter nadat bleek dat de bestelwagens ook met hangsloten waren afgesloten en de 41-jarige chauffeur uit Napels geen sleutels had van deze hangsloten. Uit de documenten bleek dat de lading eigenlijk van Antwerpen naar Nigeria moest worden verscheept.

Hierop opende de politie de verzegelde bestelwagens. In deze en de andere voertuigen op de autotransporter vonden de agenten schrootmotoren en auto-onderdelen met het verboden CFC-bevattende koelmiddel R12 en kapotte oude elektrischye apparaten die waarschijnlijk nog milieugevaarlijke stoffen bevatten.

Het verdere transport werd verboden en de lading werd in beslag genomen. De milieu-autoriteiten beslissen in overeenstemming met de betrokken Italiaanse en Belgische lidstaten over verwijdering en er wordt een strafprocedure tegen de afzender ingesteld wegens illegale afvalverwerking.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,677
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions