Transport Online - 'Iran laat bemanningsleden Britse tanker Stena Impero gaan'

'Iran laat bemanningsleden Britse tanker Stena Impero gaan'

'Iran laat bemanningsleden Britse tanker Stena Impero gaan'
04-09-2019 10:18 | Buitenland | auteur ANP/RTR/DPA

TEHERAN - Iran laat zeven bemanningsleden gaan van de Britse tanker Stena Impero. Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt volgens de Iraanse staatstelevisie dat de zeven om humanitaire redenen van boord mogen. Ze zullen het land snel verlaten.

Iran nam de tanker op 19 juli in beslag. Dat was twee weken nadat een Iraanse tanker aan de ketting was gelegd bij het Britse overzeese gebied Gibraltar. Die tanker, die inmiddels de nieuwe naam Adrian Darya 1 heeft gekregen, mocht eerder deze maand vertrekken.

De Iraniërs ontkenden dat er een verband was tussen de inbeslagname van de tankers. Ze namen de Britse tanker naar eigen zeggen in beslag vanwege overtredingen van de maritieme regels. "We hebben geen probleem met de bemanning en de kapitein", zei een woordvoerder van het ministerie.

De Stena Impero vaart onder Britse vlag, maar is eigendom van het Zweedse Stena Bulk. Dat heeft laten weten dat de 23 bemanningsleden de Indiase, Russische, Letse en Filipijnse nationaliteit hebben. Het bedrijf zegt "erg blij" te zijn dat de "beproeving" van de zeven mogelijk bijna achter de rug is.

De andere zestien bemanningsleden blijven aan boord.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,266

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions