Clicky

 
Transport Online - Vijf nieuwe Kögel Cool - PurFerro quality's voor Heinrich Kühlmann

Vijf nieuwe Kögel Cool - PurFerro quality's voor Heinrich Kühlmann

Vijf nieuwe Kögel Cool - PurFerro quality's voor Heinrich Kühlmann
04-09-2019 10:07 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BURTENBACH - Heinrich Kühlmann GmbH & Co. KG, een toonaangevende Duitse fabrikant van delicatessenproducten met zijn hoofdvestiging in het Noordrijn-Westfaalse Rietberg, heeft vijf multifunctionele premium-koeltrailers besteld bij Kögel Trailer. De in delicatessen gespecialiseerde onderneming zet de opleggers uiteraard in voor het transport van salades, antipasti en convenience-producten voor de vak- en groothandel. Kühlmann was met name onder de indruk van de standaarduitrusting en de vele individualisatiemogelijkheden van de Kögel-koeltrailers.

Standaardhighlights van de Kögel Cool – PurFerro quality

Om het lawaai bij het laad- en losproces tot een minimum te beperken, worden de Kögel-koelers standaard voorzien van een geluidsarme aluminium vloer. In de vloer zorgen gelaste aluminium kuipen bij de premium-koeltrailers voor verbeterde hygiëne en eenvoudiger reinigen. Bovendien voorkomen de bodemkuipen het binnendringen van vocht in dragende substanties, wat de levensduur en de rendabiliteit van de opleggers aanzienlijk verhoogt.

De HACCP-vereisten (Hazard Analysis and Critical Control Point) voor het garanderen van de gezondheid van de consument met betrekking tot temperatuurgecontroleerd transporteren van levensmiddelen in het internationale goederenvervoer worden natuurlijk nageleefd. Bovendien voldoen de multifunctionele trailers aan de ATP-FRC-vereisten. De opbouw van de multifunctionele koelversie van de Kögel Cool – PurFerro quality bestaat uit een hoogwaardig, verbeterd en sterk isolerend speciaal schuim dat 100 procent CFK-vrij is. De robuuste en gemakkelijk te onderhouden stalen deklaag is bovendien binnenin bekleed met harde PVC-folie.

De 45 millimeter dikke wanden, het 85 millimeter dikke dak en de 125 millimeter dikke bodem uit de productie van Kögel garanderen een aanzienlijk verbeterde warmteoverdrachtscoëfficiënt (K-waarde). Deze hoge bescherming tegen temperatuurinvloeden verlaagt het energieverbruik en bespaart tevens kosten. Bovendien hebben de opleggers standaard het ladingzekeringscertificaat conform DIN EN 12642 Code XL. Het is vooral geschikt voor het vormgesloten transport van stukgoederen en goederen op pallets. Bij de koeltrailers zijn met de standaard Kögel KTA-trailerassen onderhoudsvriendelijke en betrouwbare asaggregaten met een optimale spoorstabiliteit gemonteerd.

Individuele uitrusting voor Kühlmann

Natuurlijk zijn de multifunctionele premium-koeltrailers van Kögel ook verkrijgbaar met een breed scala individuele uitrustingen voor de meest uiteenlopende vereisten in de verschillende toepassingsgebieden. Op verzoek zijn de door Kühlmann bestelde Kögel Cool – PurFerro quality-trailers voorzien van direct in de wanden ingeschuimde etagerails. Naast de twaalf etagerails per zijwand kunnen met 22 bijbehorende palletdragers nog 33 europallets worden geladen, wat de laadcapaciteit verdubbelt.

Voor een optimale bescherming van het kopschot en de verdamper en voor een verbeterde luchtcirculatie zijn de koeltrailers voorzien van de optionele Kögel-beschermwand. Deze uit individuele aluminium V-profielen opgebouwde beschermingswand is niet alleen flexibel en makkelijk demonteerbaar voor reiniging, maar biedt ook optimale bescherming onder de zwaarst mogelijke omstandigheden.

Naast een paar dubbele stalen RVS-stootrollen, zijn links en rechts een doorlopende rij rubberen stootbuffers op de chassisafsluitplaat en een rubberen stootprofiel op het portaalframe gemonteerd. Tot de speciale uitrusting behoren daarnaast nog een temperatuursensor, een volautomatische aslift voor de eerste as, een stalen verlichtingsbalk, verschillende led-verlichtingselementen en nog veel meer.

Kögel Telematics

De koeltrailers zijn ook uitgerust met Kögel Telematics. Dankzij het telematicapakket CoolTrailer, waarin de services PosControl, TrailerControl, EBSControl en TempControl zijn gecombineerd, verzendt de Kögel-trailertelematicamodule in de Kögel Cool – PurFerro quality-koeltrailers gegevens zoals de positie in realtime, de koppelingsstatus, de EBS-gegevens, de ruimtetemperatuur en de bedrijfsmodus van het koelaggregaat naar het Kögel Telematics-webportaal.

Dankzij de Kögel Telematics Connectivity-database kan Kühlmann deze geregistreerde gegevens niet alleen weergeven in het Kögel Telematics-webportaal en andere wagenparkbeheersystemen, maar ook in realtime importeren in bestaande processen en in de meest uiteenlopende softwaresystemen.

KTL-coating: duurzame bescherming tegen corrosie

Ook bij de Kögel Cool – PurFerro quality is het volledige voertuigchassis duurzaam beschermd tegen corrosie dankzij de Nano-Ceramic-technologie en de KTL-coating met daarbovenop UV-lakwerk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,635

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions