Clicky

 
Transport Online - Harde brexit raakt miljarden aan Britse export

Harde brexit raakt miljarden aan Britse export

Harde brexit raakt miljarden aan Britse export
03-09-2019 19:26 | Brexit | auteur ANP/RTR

GENEVE - Een no-dealbrexit zou Groot-Brittannië opzadelen met minstens 16 miljard dollar aan exportverliezen naar de Europese Unie. Dat schrijft de Verenigde Naties in een rapport over de brexit. Dat verlies zal volgens de onderzoekers waarschijnlijk nog flink kunnen oplopen vanwege indirecte effecten en verliezen op andere markten.

Het bedrag van 16 miljard dollar komt neer op circa 7 procent van de algemene export van Groot-Brittannië naar de EU, aldus VN-handelsorgaan UNCTAD. Daarbij draait het om onder meer 5 miljard dollar aan export van motorvoertuigen, 2 miljard dollar bij de uitvoer van dierlijke producten en nog eens 2 miljard bij kleding en textiel.

UNCTAD spreekt van een conservatieve inschatting. De verliezen kunnen nog veel hoger zijn als productienetwerken verstoord raken door bijvoorbeeld grenscontroles. Ook Britse exporten naar landen als Turkije, Zuid-Afrika, Canada en Mexico kunnen geraakt worden omdat zij gunstige handelsafspraken hebben met de EU, maar nog niet hebben ingestemd om deze voordelen ook aan Britse bedrijven door te geven bij een no-dealbrexit.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,132
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats