Clicky


Politie: verhaal doodgeschopte hond in Tiel is verzonnen

Politie: verhaal doodgeschopte hond in Tiel is verzonnen
03-09-2019 16:26 | Binnenland | auteur Redactie

TIEL - Het verhaal over een pup die maandagavond zou zijn doodgeschopt in Tiel, klopt niet, meldt de politie op facebook na onderzoek. In het onderzoek naar de overleden pup hebben agenten dinsdagmorgen een uitgebreide getuigenverklaring opgenomen. Deze getuige meldde zich na een oproep op Facebook. De oproep hadden we gezien de ernst van de melding zo snel mogelijk geplaatst in de hoop op getuigen, meldt de politie.

Uit de verklaring van deze getuige ontstond een ander beeld over de toedracht. Hierop zijn we opnieuw in gesprek gegaan met de melder. Daarin gaf de jongeman toe dat zijn eerdere verhaal, over de onbekende man die de pup zou hebben mishandeld, niet waar was. Uit eerste onderzoek van de dierenarts is ook niet gebleken dat er sprake was van geweld. Vermoedelijk heeft een ongelukkige samenloop van omstandigheden tot de dood van het hondje geleid.

Gezien de ontwikkelingen moet er nog bekeken worden of verder onderzoek naar de doodsoorzaak nog nodig is. Dat geldt ook voor de beslissing hoe we omgaan met de gedane valse melding. De politie wil graag weten wat er precies is gebeurd met de pup die maandagavond rond 22.30 uur op de parkeerplaats van het Heideblauwtje in Tiel overleed. Er wordt verder onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak, dit gebeurt door een dierenarts. We hebben uiteraard met de eigenaar van het hondje gesproken en inmiddels ook een getuige. Op dit moment zijn wij met beiden in gesprek om hun uitgebreide verklaringen op te nemen.