Transport Online - De Mandemakers Groep eerste retailer in Nederland met nieuwe Mercedes-Benz Actros

De Mandemakers Groep eerste retailer in Nederland met nieuwe Mercedes-Benz Actros

De Mandemakers Groep eerste retailer in Nederland met nieuwe Mercedes-Benz Actros
03-09-2019 13:23 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

WAALWIJK - De Mandemakers Groep is de eerste retailer in Nederland die rijdt met de nieuwe Actros. De trucks worden ingezet voor de distributie van keukens en badkamers. Met de komst van de vrachtwagens, die geleverd zijn door vaste mobiliteitspartner ROGAM Bedrijfswagens BV, komt het aantal Mercedes-Benz Trucks in het wagenpark uit op circa zestig.

Alle nieuwe Actros truck beschikken over de intelligente Mercedes-Benz systemen op het gebied van veiligheid en brandstofverbuik. Zo ondersteunen de Attention Assist en de Lane Keeping Assist de chauffeur in het drukke verkeer. Daarnaast beschikken de trucks over een unieke veiligheidsinnovatie: de MirrorCam. In dit concept zijn de zijspiegels vervangen door camera’s waarvan de beelden worden weergegeven op twee displays in de truck. Mede doordat de camera’s meedraaien in de bocht wordt de dode hoek significant verkleind, met een veiligere situatie voor chauffeur en medeweggebruikers tot gevolg.

“Dergelijke innovaties waren voor ons een belangrijke reden om ons wagenpark verder uit te breiden met de nieuwe Actros”, geeft Marcel van Veldhoven aan, manager transport bij De Mandemakers Groep Keukens. “Voor ons is het belangrijk om daarin mee te gaan. Bovendien willen wij onze chauffeurs een comfortabele, moderne werkplek bieden.”

Ook de prestaties op het gebied van brandstofverbruik van de nieuwe Actros zijn niet onopgemerkt gebleven. “Wij hadden goede verhalen gehoord over het brandstofverbruik van de truck”, geeft Van Veldhoven aan.

“Met als gevolg lagere kosten en het terugdringen van onze CO2-uitstoot. En dat laatste is voor ons minstens van even groot belang.”

Een van de hoofdrolspelers op het gebied van brandstofreductieis de verbeterde Predictive Powertrain Control (PPC), die terug te vinden is in alle acht de trucks. Deze slimme cruisecontrol anticipeert nu ook op de scherpte van bochten, rotondes en snelheidslimieten. Hierbij maakt PPC gebruik van een zeer geavanceerd gps-systeem en precieze topografische wegenkaarten.

Dit systeem maakt brandstofbesparingen mogelijk tot drie procent op snelwegen en tot vijf procent op provinciale wegen en binnen de bebouwde kom. Ook de MirrorCam draagt haar steentje bij: door het ontbreken van zijspiegels is de nieuwe Actros namelijk aerodynamischer dan ooit. Bovendien maakt De Mandemakers Groep al jaren actief gebruik van telematicasysteem Fleetboard. Met de inzetanalyse worden prestaties van de Mercedes-Benz trucks en de rijstijl van hun chauffeurs grondig geanalyseerd. Deze analyse dient als basis voor rijstijlveranderingen, waardoor het brandstofverbruik verder kan worden beperkt en slijtage van het materieel kan worden terug gebracht.

De Mandemakers Groep is een familiebedrijf uit Waalwijk dat in veertig jaar is uitgegroeid tot de grootste retailer in de keuken-, meubel- en sanitairbranche. Naast de verkoop zorgt het bedrijf ook voor levering en montage bij de klant thuis. Voor het transport van alle goederen beschikt De Mandemakers Groep over tachtig vrachtwagens, waarvan er ongeveer zestig geleverd zijn door Mercedes-Benz.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,678
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions