Transport Online - Twaalf Scania’s XT voor recyclespecialist Beelen

Twaalf Scania’s XT voor recyclespecialist Beelen

Twaalf Scania’s XT voor recyclespecialist Beelen
03-09-2019 11:56 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

HARDERWIJK - Beelen, specialist in sloopwerken en recycling, plaatste een order voor twaalf Scania’s in XT-uitvoering. De configuraties van de verschillende voertuigen lopen sterk uiteen en zijn dan ook direct een indicatie voor de veelzijdigheid van Beelen. De twee, drie en vierassige trucks worden in de loop van het jaar uitgeleverd. De voertuigen worden tevens opgenomen in het Scania Ecolution programma. Dit houdt onder andere in dat de chauffeurs over een vastgestelde periode door Scania worden gecoacht in een efficiënte rijstijl. Voor een bedrijf dat zijn roots vindt in duurzaamheid is dit een vanzelfsprekende keuze.

De nieuwe voertuigen worden uitgerust met de lage P-cabine in combinatie met een 280 of 360 pk 9-liter motor of met een hogere G-cabine met de 450 pk 13-liter motor. Alle SCR-only motoren staan garant voor een laag brandstofverbruik en zorgen voor goede rijeigenschappen. De voertuigen worden voorzien van verschillende soorten opbouw variërend van een portaalauto, een vuilniswagen met een kraakpers tot een kraan met haakarm voor de G450 vierassers.

Beelen is de snelst groeiende recyclaar van Nederland en marktleider op het gebied van sloopwerken. Het bedrijf heeft locaties door het gehele land om de klanten optimaal te bedienen. In 1992 gestart als detacheringsbureau in de sloop is Beelen inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de Nederlandse markt. Beelen biedt werk aan zo’n 400 medewerkers. Van het ingezamelde (sloop)afval wordt maar liefst 99,45 procent verwerkt en tot herbruikbaar materiaal omgezet. Dat is uniek in de markt en onderschrijft de verregaande duurzaamheidsambities van Beelen.

Foto's

 • Palty - Dronten
  Palty - Dronten
 • Postma
  Postma
 • J.Roeland
  HOEKSTRA BV
 • J.Roeland
  BMT Koeriers

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,895
Diesel1,525

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen