Transport Online - Ondernemingsraad XS4ALL tegen afschaffen merk

Ondernemingsraad XS4ALL tegen afschaffen merk

Ondernemingsraad XS4ALL tegen afschaffen merk
03-09-2019 11:23 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De ondernemingsraad (or) van internetprovider XS4ALL heeft een negatief advies gegeven aan KPN voor wat betreft het opheffen van het merk. De personeelsvertegenwoordiging stelt dat er een reële kans is dat de integratie van XS4ALL negatief uitvalt en wil een onafhankelijk onderzoek. Volgens de or werkt KPN dit echter tegen.

De or is al langer ontevreden over de plannen van KPN en stelt dat die niet goed zijn doorwrocht. De or noemt ze "onvolledig, gehaast en rommelig". Ook is het inspraakorgaan verbolgen dat ze niet om advies werden gevraagd over de voorgenomen integratie, maar om advies hoe die kon worden uitgevoerd.

Volgens de or heeft KPN geen goede reden om XS4ALL, dat gezond is en winstgevend, samen te voegen met het moederbedrijf. Bovendien zou het telecombedrijf hebben afgesproken dat de klant centraal moet staan bij beslissingen over XS4ALL. Met de integratieplannen zou KPN zich daar niet aan houden.

KPN laat in een reactie weten het advies te betreuren. Het bedrijf gaat de adviesaanvraag goed bestuderen voor een verdere reactie te geven. KPN verwacht klanten van XS4ALL nog altijd wel in de loop van 2020 over te gaan hevelen naar het merk KPN.

De ondernemingsraad van XS4ALL dreigde begin augustus naar de Ondernemingskamer te stappen, als KPN geen maatregelen zou nemen om het voortbestaan van de provider te garanderen. De ondernemingsraad klaagde toen al over wanbeleid en waardevernietiging door KPN. KPN is sinds 1998 eigenaar van XS4ALL. Begin dit jaar kondigde het bedrijf aan dat de naam XS4ALL op den duur zou verdwijnen. Klanten en werknemers zouden moeten overstappen naar KPN.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions