Woensdagochtend nieuwe staking bij KLM

Woensdagochtend nieuwe staking bij KLM
02-09-2019 20:01 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - Grondpersoneel van KLM legt woensdagochtend opnieuw het werk neer uit onvrede over de vastgelopen cao-onderhandelingen. Vakbond FNV zegt na de acties van maandag niets van de luchtvaartmaatschappij te hebben vernomen.

De staking zorgde maandag voor uitval van in totaal 62 vluchten van en naar Schiphol. Verder liepen intercontinentale vluchten zo'n twee uur vertraging op. De gevolgen van de acties zijn maandag nog de hele dag merkbaar.

KLM is al maanden in overleg met meerdere bonden over verschillende cao's bij de luchtvaartmaatschappij. FNV is vooral niet te spreken over het loonbod van 3 procent. De bond vraagt dit jaar om 4 procent meer loon. Verder eist de vakbond een aanpassing van de roosters en meer mensen in vaste dienst.

In een reactie laat KLM weten de nieuwe stakingsaankondiging "onbegrijpelijk en onnodig" te vinden. "Staken dupeert de reiziger en kost geld dat wij liever willen investeren in ons bedrijf en een aantrekkelijke winstdeling voor onze werknemers."

KLM heeft de vakbonden uitgenodigd voor een nieuw cao-overleg deze week. Een aantal vakbonden heeft inmiddels positief gereageerd op de uitnodiging. Andere bonden hebben het meest recente voorstel van afgelopen vrijdag nog in overweging.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,786
Diesel1,476

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden