Clicky


Honderden smartphonegebruikers bekeurd bij 'touringcarcontrole'

Honderden smartphonegebruikers bekeurd bij 'touringcarcontrole'
02-09-2019 11:49 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

TILBURG - Vorige week heeft de politie weer een zogenaamde touringcarcontrole gehouden speciaal gericht op weggebruikers die met de smartphone in de hand rijden. In vijf dagen tijd zijn bijna vijfhonderd mensen bekeurd.

"Het is ook niet alleen een van de grootste ergernissen in het verkeer, maar het is ook nog gewoon heel gevaarlijk. Daarom controleerden we ook afgelopen week extra op afleiding tijdens het rijden. En dat deden we opnieuw op een effectief gebleken manier; vanuit een touringcar. In een touringcar zit je hoog en daardoor kunnen we in auto’s kijken en bovendien ook vrachtwagenchauffeurs controleren. De bus werd gevolgd door collega’s in onopvallende auto’s. Als we een (vrachtwagen)chauffeur met zijn smartphone achter het stuur zagen, gaven we dit door en die persoon werd dan door de collega’s staande gehouden en bekeurd", aldus de politie.

Gedeelte van Brabant

De touringcar reed vanaf maandag 26 augustus 2019 vijf dagen door de door de westelijke politiedistricten Hart van Brabant (Tilburg en omstreken) en de Baronie (Breda en omgeving).

Resultaten

Er zijn 395 bekeuringen gegeven voor het gebruik van de mobiele telefoon wat resulteert in een bedrag van bijna 100.000 euro. Wat verder opvalt, is dat tientallen mensen hun gordel niet droegen en dat de snelheid 22 keer overschreden werd met meer dan 30 km/u. In totaal zijn 526 bekeuringen uitgeschreven en zeven bestuurders aangehouden voor verschillende feiten.

Foto's

  • TCE Tours
  • TCE Tours
  • Sjollema
    Sjollema
  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions