Transport Online - Dorian richt grote schade aan op Bahama's [+video's]

Dorian richt grote schade aan op Bahama's

Dorian richt grote schade aan op Bahama's [+video's]
02-09-2019 10:12 | Buitenland | auteur ANP/AFP/BLOOMBERG

MIAMI - [update 16:29 uur] De orkaan Dorian heeft een gigantische ravage veroorzaakt op de Bahama's. Huizen zijn vernield, auto's meegesleurd en hoogspanningskabels kapotgetrokken. Zeker 100.000 mensen op de Bahama's zijn op de een of andere wijze getroffen door het natuurgeweld. Onduidelijk is of er slachtoffers zijn gevallen. De storm gaat hoogstwaarschijnlijk aan land in de Verenigde Staten.

De Bahamaanse premier Hubert Minnis zei dat de eilandengroep is getroffen door een orkaan "die we nog nooit in de geschiedenis van de Bahama's hebben gezien". "Waarschijnlijk is dit de droevigste dag uit mijn leven", voegde Minnis daar aan toe.

Volgens medewerkers van het Rode Kruis zijn 13.000 huizen mogelijk zwaar beschadigd of vernietigd. Op het eiland Abaco hebben uitgebreide overstromingen de waterputten vervuild met zout water, waardoor er dringend behoefte is aan schoon water.

"We hebben nog geen volledig beeld van wat er is gebeurd. Maar het is duidelijk dat orkaan Dorian een catastrofale impact heeft gehad. We verwachten uitgebreide opvangbehoeften, naast de behoefte aan economische ondersteuning op korte termijn, evenals aan schoon water en gezondheidshulp. "

In de VS worden inmiddels maatregelen genomen. Veel inwoners van de staten Florida, Georgia en South Carolina moeten evacueren. Ook is daar de noodtoestand uitgeroepen.

Volgens eerdere voorspellingen zou de orkaan maandag licht afzwakken en in de nacht van maandag op dinsdag net voor de oostkust van Florida naar het noorden afdraaien.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions