Transport Online - Grondpersoneel KLM staakt

Grondpersoneel KLM staakt

Grondpersoneel KLM staakt
02-09-2019 08:33 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

SCHIPHOL - Het grondpersoneel van KLM legt maandagochtend van 08.00 tot 10.00 uur het werk neer. Volgens vakbond FNV staakt het personeel voor een beter loon, meer medewerkers in vaste dienst en betere roosters.

Cao-onderhandelingen tussen de bond en de luchtvaartmaatschappij zijn vastgelopen. FNV wil dat de medewerkers er per jaar 4 procent op vooruit gaan. KLM biedt een cao voor drie jaar waarin medewerkers in totaal 6 procent meer loon krijgen in drie stappen. Werknemers zijn daar over niet te spreken.

FNV vond het loonbod te mager om weer aan de onderhandelingstafel plaats te nemen en kondigde na het aflopen van een ultimatum, vrijdag om 17.00 uur, al aan dat er acties zouden komen.

In verband met de staking schrapt KLM maandag elf vluchten. Het gaat om Europese vluchten die uit voorzorg worden geschrapt, aldus een woordvoerder.

KLM zei haar uiterste best te zullen doen om ongemak voor passagiers te beperken. De luchtvaartmaatschappij adviseert passagiers goed de informatie te volgen op de KLM-website en de KLM-app.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions