Transport Online - 'Hudson's Bay eind dit jaar uit Nederland'

'Hudson's Bay eind dit jaar uit Nederland'

'Hudson's Bay eind dit jaar uit Nederland'
31-08-2019 12:28 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Warenhuisketen Hudson's Bay vertrekt eind 2019 uit Nederland. Dat blijkt uit documenten in het bezit van Het Financieele Dagblad (FD).

"Vanwege de langdurig financieel onhoudbare situatie hebben de aandeelhouders in HBC (Hudson's Bay Company) besloten de verdere financiering in HBC te staken en de winkels in Nederland te sluiten per eind 2019", valt volgens het FD te lezen in een brief namens HBC, de eigenaar van de Nederlandse winkels. "Dit betekent dat HBC een collectief ontslag zal gaan voorbereiden in verband met het beëindigen van de arbeidsovereenkomsten van alle medewerkers van HBC."

Bij de vijftien warenhuizen en het hoofdkantoor zijn 1424 medewerkers in dienst. Een woordvoerster namens Hudson's Bay in Nederland zei dat er momenteel gesprekken worden gevoerd met de aandeelhouders. Tot daar een uitkomst van is, zal het bedrijf niet inhoudelijk reageren, zo liet ze weten. Tegen het Algemeen Dagblad zei Jacco van der Steen, directeur Merchandise en Marketing voor Hudson's Bay in Nederland verrast te zijn door de publicatie. "Ik kan en mag er niets over zeggen", aldus Van der Steen. "In oktober gaan we terug in Amerikaanse handen. We zijn in onderhandeling over de toekomst met de shareholders. Naar verwachting komt er dan meer duidelijkheid."

Volgens de documenten die het FD in handen heeft, is een sociaal plan in de maak. Gewerkt wordt aan een afvloeiingsregeling voor tijdelijke en vaste werknemers. De ontslagdatum is 31 december 2019. In een van de documenten wordt benadrukt dat alle informatie onder strikte geheimhouding is aangezien 'het voorgenomen collectief ontslag nog niet bekend is gemaakt bij onze medewerkers en/of derden'.

Het gaat al lange tijd niet goed met Hudson's Bay in Nederland. Bij het bedrijf werd in juni een financieel adviseur ingehuurd om de opties voor de vijftien winkels in Nederland te bekijken omdat er niet naar verwachting wordt gepresteerd. Daarbij gaf Hudson's Bay aan mogelijk winkels te gaan sluiten.

De warenhuisketen opende in 2017 de eerste winkels in Nederland. De keten trok onder meer in verschillende locaties waar voorheen winkels van het failliete V&D zaten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,300

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions