Transport Online - Erasmusbrug groen-wit-groen voor songfestival

Erasmusbrug groen-wit-groen voor songfestival

Erasmusbrug groen-wit-groen voor songfestival
30-08-2019 23:54 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - De Erasmusbrug kleurde vrijdagavond groen-wit-groen om te vieren dat Rotterdam de gaststad wordt van het Eurovisiesongfestival 2020. De stad kreeg met Ahoy de voorkeur boven het MECC in Maastricht.

De gemeente liet op Twitter weten te hebben gekozen voor de kleuren van Rotterdam "omdat we supertrots zijn". De brug wordt bij speciale gelegenheden vaker in speciale kleuren gehuld. Na de winst van Duncan Laurence op het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv in mei was de Erasmusbrug tijdelijk rood-wit-blauw, de kleuren van de Nederlandse vlag.

De verlichting ging vrijdag een kwartier voor zonsondergang aan.

"Het Eurovisiesongfestival heeft de statuur van een nationaal evenement. We gaan met de driehoek (burgemeester, politie, justitie) een veiligheidsplan opstellen", zei burgemeester Ahmed Aboutaleb in het tv-programma Jinek (NPO 1). "Mensen komen voor een feest. De beste vorm van veiligheid is onzichtbare veiligheid."

Eerder op de avond zei Aboutaleb op Radio Rijnmond dat hij droomt over het binnenhalen van andere grote evenementen. "Wat mij betreft hebben we de start van de Tour de France over een paar jaar weer. Daar zijn gesprekken over geweest." Hij vindt het belangrijk dat elke vijf à tien jaar een groot evenement naar Rotterdam komt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions