Clicky

 
Transport Online - Henk Otten doet aangifte van smaad tegen FVD

Henk Otten doet aangifte van smaad tegen FVD

Henk Otten doet aangifte van smaad tegen FVD
30-08-2019 16:59 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Henk Otten heeft aangifte gedaan van smaad en laster door zijn oude partij Forum voor Democratie (FVD). De in ongenade gevallen ex-penningmeester gaat ervan uit dat het politieonderzoek zich richt op partijleider Thierry Baudet, medebestuurder Rob Rooken en adviseur Paul Frentrop, laat hij weten na berichtgeving van NU.nl.

Forum voor Democratie heeft Otten uit de partij gezet omdat hij met de kas zou hebben gerommeld en zich zelfs aan fraude met overheidssubsidie zou hebben bezondigd. Otten ontkent en wil zijn "naam zuiveren". Het rapport dat de FVD-top na onderzoek opstelde rammelde en wederhoor ontbrak, stelt Otten, die inmiddels bouwt aan een nieuwe partij. Dit "flutrapport" is "alleen gemaakt om mij te beschadigen".

Omdat FVD het rapport doorstuurde naar het ministerie van Binnenlandse Zaken, de verstrekker van de subsidie, verwijt Otten de partij ook 'lasterlijke aanklacht'. Het ministerie liet eerder weten geen aanleiding te zien om Otten van onrechtmatigheden te verdenken.

Baudet schermde eerder op zijn beurt met aangifte tegen Otten, maar hij bedacht zich.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden