Clicky

 
Transport Online - Schiphol sleept FNV voor de rechter om acties

Schiphol sleept FNV voor de rechter om acties

Schiphol sleept FNV voor de rechter om acties
30-08-2019 12:22 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - Schiphol en vakbond FNV staan vrijdag tegenover elkaar in de rechtszaal in Haarlem. De luchthaven wil in een kort geding een verbod op acties door beveiligingspersoneel afdwingen. FNV dreigt met werkonderbrekingen als Schiphol niet tegemoetkomt aan haar eisen rond nieuwe contracten.

De vakbond wil dat Schiphol in een nieuwe aanbesteding voor beveiligingscontracten eist dat aanbieders de cao Particulieren Beveiliging volgen. FNV vreest dat arbeidsvoorwaarden voor beveiligers anders onder druk komen te staan.

Om die eis kracht bij te zetten wil de vakbond zondag een zogeheten estafettestaking houden. Daarbij leggen verschillende groepjes beveiligers na elkaar voor een half uur het werk neer. Campagneleider Joost van Doesburg verwacht enige overlast voor reizigers. "Maar als je op tijd bent zul je niet je vlucht missen."

Volgens een woordvoerder van Schiphol is het onmogelijk om aan de oproep van FNV te voldoen. Als in een aanbesteding slechts één specifieke cao wordt geëist, zou dat in strijd zijn met Europese wetgeving rond aanbestedingen.

Schiphol vindt dat het geschil over nieuwe beveiligingscontracten een zaak voor de rechter is, dus niet met personeelsacties moet worden uitgevochten. Daarnaast vreest Schiphol aanzienlijke problemen bij werkonderbrekingen door beveiligers.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Rijverboden