Transport Online - Eurovisiesongfestival 2020 in Ahoy Rotterdam

Eurovisiesongfestival 2020 in Ahoy Rotterdam

Eurovisiesongfestival 2020 in Ahoy Rotterdam
30-08-2019 12:05 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM -

Rotterdam mag het Eurovisiesongfestival 2020 organiseren. Dat heeft de NPO bekendgemaakt. Daarmee is Maastricht als locatie afgevallen. Op 12 en 14 mei zijn de halve finales. Op 16 mei is de finale. Eerder al sneuvelden de voorstellen van Utrecht, Arnhem en Den Bosch en haakten andere steden zelf af.

"Met Rotterdam als gaststad voor het Eurovisiesongfestival kiezen we niet alleen voor een stad met een bijzonder verhaal en een onmiskenbare daadkracht", aldus Sietse Bakker, Executive Producer Event van het Eurovisiesongfestival 2020. "We kiezen daarmee ook voor Rotterdam Ahoy, wat ons betreft de meest geschikte locatie om drie state-of-the-art tv-shows te produceren voor ruim 180 miljoen kijkers."

Door de overwinning van Duncan Laurence (met het nummer Arcade) in mei dit jaar is Nederland volgend jaar gastheer van de 65e editie het liedjesfestijn. Dat kan zomaar 30 miljoen euro gaan kosten.

Wie de show in Ahoy gaat presenteren wordt in december bekend. Wel is al duidelijk dat Marnix Kaart en Marc Pos de regisseurs zijn van de finale en de twee halve finales. De organisatie is in handen van NPO, AVROTROS en NOS samen met de European Broadcast Union.

De beslissing dat het songfestival in Ahoy Rotterdam wordt gehouden werd in Rotterdam met gejuich ontvangen. Directeur Jolanda Jansen reageerde uitgelaten in het NOS Journaal toen ze het telefoontje kreeg.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,269

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions