Transport Online - FNV: geste KLM minimaal, acties ophanden

FNV: geste KLM minimaal, acties ophanden

FNV: geste KLM minimaal, acties ophanden
30-08-2019 11:01 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - Grondpersoneel van KLM gaat actievoeren. De werknemers waren niet te spreken over het nieuwe cao-voorstel van de luchtvaartmaatschappij. Ook vakbond FNV vond het loonbod te mager om weer aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. De bond hield vast aan het ultimatum dat om 17.00 uur afliep, maar kreeg geen verder verbeterd bod van KLM. Daardoor worden acties volgens FNV "onvermijdelijk".

KLM probeert momenteel met piloten, cabinepersoneel en mensen die op de grond werken tot nieuwe cao-afspraken te komen. In het nieuwste voorstel werd het loonbod verhoogd en de looptijd verlengd. Concreet biedt KLM nu een cao voor drie jaar waarin medewerkers in totaal 6 procent meer loon krijgen in drie stappen.

Volgens FNV is de actiebereidheid bij de medewerkers op de grond groot. Dat geldt bijvoorbeeld voor bagage-afhandelaars en mensen op het platform. Omdat een ultimatum is gesteld mag na het verlopen ervan ook actie worden gevoerd. Die acties moeten 36 uur van tevoren worden aangekondigd.

Actiebereidheid

Volgens FNV staat volgende week al het nodige te gebeuren. "Wij gaan nu kijken welke acties we wanneer gaan voeren. Dat er acties komen, is wel zeker", laat FNV-bestuurder Jan van den Brink weten.

Bij het cabinepersoneel is de actiebereidheid volgens FNV minder. Hier werd ook nog geen ultimatum gesteld. Cabinevakbond VNC heeft het nieuwe voorstel van KLM in beraad.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions