Transport Online - 'Media willen gezamenlijk platform optuigen'

'Media willen gezamenlijk platform optuigen'

'Media willen gezamenlijk platform optuigen'
30-08-2019 09:44 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De grote Nederlandse mediapartijen willen de handen ineenslaan om tot een gezamenlijk platform voor audio en video te komen. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van het AD. Met het platform hopen ze tegenwicht te kunnen bieden aan grote internationale streamingdiensten zoals Netflix.

Gesprekken tussen de partijen, waaronder de NOS, RTL en de NPO, lopen al langer. Onder de deelnemers zijn ook eigenaars van radiozenders. Minister Arie Slob (Media) nam het initiatief ervoor. Door samen te werken hopen de bedrijven onder meer de trend van dalende advertentie-inkomsten te keren.

Hoewel de partijen nu een principeafspraak hebben, moet er nog veel worden uitgewerkt. Zo is nog niet besloten hoe er moet worden verdiend aan het platform: met advertenties of door kijkers en luisteraars een abonnement te laten afsluiten.

Slob wilde vrijdag voorafgaand aan de ministerraad nog niet inhoudelijk op de plannen ingaan, maar zei wel volgende week een brief aan de Tweede Kamer te sturen "waar een en ander in zal staan".

Hij voegde eraan toe dat gesprekken tussen publieke en private mediapartijen op deze manier niet eerder zijn gevoerd. "Er zijn allerlei ontwikkelingen op mediagebied die bedreigend kunnen zijn" voor een klein land als Nederland, aldus Slob. "Waar het kan moeten we samenwerken. Daar zal in de brief een en ander over gezegd worden."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,745
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions