Clicky

 
Transport Online - Oostelijke sluiskolk (duwvaartkolk) Prinses Irenesluis zaterdag wegens onderhoud gestremd

Oostelijke sluiskolk (duwvaartkolk) Prinses Irenesluis zaterdag wegens onderhoud gestremd

Oostelijke sluiskolk (duwvaartkolk) Prinses Irenesluis zaterdag wegens onderhoud gestremd
30-08-2019 09:25 | Stremmingen | auteur Redactie

WIJK BIJ DUURSTEDE - Rijkswaterstaat werkt op zaterdag 31 augustus 2019 van 05.00 tot 22.00 uur aan de Prinses Irenesluis in Wijk bij Duurstede. De hydrauliekslangen en de eindschakelaars van de hefdeuren van de oostelijke kolk (de duwvaartkolk) worden vervangen.

Het gaat om preventief onderhoud, zodat de sluis in het Amsterdam-Rijnkanaal goed en veilig blijft functioneren en om onverwachte stremmingen te voorkomen. De westelijke kolk (de smalle kolk) blijft wel in bedrijf. De scheepvaart moet rekening houden met wachttijden of omvaartijden.

200 slangen

Eens in de zoveel tijd moeten de hydrauliekslangen en eindschakelaars in de sluis vervangen worden. De stremming is nodig, omdat de hydrauliekslangen de deuren bedienen. De eindschakelaars zorgen ervoor dat de computer van de sluis weet wanneer de sluisdeur open of gesloten is. Bij het wisselen is bediening dus niet mogelijk. Het gaat om het vervangen van ruim 200 slangen. Er moet veilig gewerkt kunnen worden en dat vraagt tijd.

Stremming oostelijke kolk

De onderhoudswerkzaamheden aan de oostelijke kolk worden op 31 augustus 2019 van 05.00 tot 22.00 uur uitgevoerd. De wachttijden voor alle schepen kan oplopen tot meerdere uren. De duwvaart kan eventueel omvaren via de Lek en de Prinses Beatrixsluis. De westelijke (smalle) kolk is wel beschikbaar voor scheepvaart.

Hinder tot minimum beperkt

Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor de veiligheid en doorstroming op en rond de vaarwegen en zorgt ervoor dat eventuele hinder tot een minimum beperkt blijft. Deze werkzaamheden zijn bewust in het weekend gepland, omdat dan het aanbod van beroepsvaart lager is. Rijkswaterstaat verwacht voor de direct omwonenden beperkte geluidshinder. Zij worden geïnformeerd. Weggebruikers ondervinden geen hinder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden