Amerikaanse cyberaanval op Iraans bewind

Amerikaanse cyberaanval op Iraans bewind
29-08-2019 13:53 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

De Verenigde Staten hebben op 20 juni een cyberaanval op Iran uitgevoerd, meldt de krant The New York Times. Een belangrijk computersysteem van de Revolutionaire Garde, de Iraanse elitetroepen, zou daarbij uit de lucht zijn gehaald. Een militair communicatienetwerk ligt sindsdien plat.

Iran zou het getroffen systeem hebben gebruikt om schepen die via de Perzische Golf langs Iran varen, te belagen. Met de gegevens kon Iran beslissen welke tankers moesten worden aangevallen en waar. Dat zeggen bronnen van The New York Times.

Iran zou nog steeds bezig zijn om gegevens te herstellen en militaire communicatie weer in de lucht te krijgen. Iran heeft daar meer werk aan dan de Verenigde Staten hadden verwacht, aldus de bronnen.

Washington en Teheran zijn aartsvijanden. De twee landen zijn ook verwikkeld in een cyberconflict dat ergens tussen oorlog en vrede in hangt.

De Amerikaanse cyberaanval gebeurde op dezelfde dag dat president Trump een echte aanval op het laatste moment afblies. Gevechtsvliegtuigen zouden al onderweg zijn geweest om wraak te nemen voor het neerhalen van een Amerikaanse drone door Iran.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden