Clicky

 
Transport Online - Kaagbaan komende weken tijdelijk buiten gebruik vanwege onderhoud

Kaagbaan komende weken tijdelijk buiten gebruik vanwege onderhoud

Kaagbaan komende weken tijdelijk buiten gebruik vanwege onderhoud
29-08-2019 12:33 | Algemeen | auteur Redactie

SCHIPHOL - Schiphol voert tussen zondagavond 1 september en zondagavond 15 september onderhoudswerkzaamheden uit aan en bij de Kaagbaan. Tijdens deze werkzaamheden is de Kaagbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer en volgen de vliegtuigen andere routes van en naar Schiphol. De Kaagbaan en de Polderbaan zijn zogenoemde ‘preferente banen’ en worden bij voorkeur altijd ingezet, omdat de aan- en uitvliegroutes minder over dicht bewoond gebied komen dan andere banen. Om de periode van overlast tot een minimum te beperken, voert Schiphol gelijktijdig verschillende werkzaamheden aan de baan uit. Daardoor is de Kaagbaan niet langer dan strikt noodzakelijk buiten gebruik.

Aangepast baangebruik tijdens de werkzaamheden

Door buitengebruikstelling van de Kaagbaan wordt het vliegverkeer dat normaal gebruik maakt van deze baan tijdens de werkzaamheden overdag verdeeld over de Aalsmeerbaan, de Buitenveldertbaan en de Zwanenburgbaan. In de nacht zal het verkeer bij voorkeur gebruik maken van de Zwanenburgbaan. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft ontheffing verleend om, indien noodzakelijk, in de nacht, voor het starten gebruik te maken van de Buitenveldertbaan (baan 09-27) en voor het landen van de Oostbaan (baan 22).

Werkzaamheden

Tijdens het reguliere onderhoud worden het asfalt van de baan en de baanmarkering waar nodig vernieuwd. Waar mogelijk wordt baanverlichting door duurzame ledverlichting vervangen. Tevens worden er bij de Kaagbaan werkzaamheden uitgevoerd ter voorbereiding op het aanleggen van een extra taxibaan over de snelweg A4, in het kader van de ‘Roadmap veiligheidsverbetering Schiphol’.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions