Clicky


Activisten dreigen met drones bij luchthaven Heathrow

Activisten dreigen met drones bij luchthaven Heathrow
29-08-2019 11:22 | Incidenten | auteur ANP/RTR

LONDEN - Klimaatactivisten dreigen het vliegverkeer van en naar de Londense luchthaven Heathrow volgende maand in de war te gooien. Vanaf 13 september willen ze drones laten vliegen in de voor onbemande toestellen afgesloten zone rond de drukste luchthaven van het land.

De activisten willen daarmee de Britse regering onder druk zetten meer maatregelen te nemen om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. De drones zullen volgens de groep 'Heathrow Pauze' niet direct in de vliegroutes van toestellen komen en er zal voor niemand gevaar zijn. De toestelletjes zullen op ooghoogte vliegen en de luchthaven krijgt van tevoren een seintje.

Heathrow moest in het verleden al enkele malen het vliegverkeer stilleggen vanwege een of meer drones rond de landingsbanen.

De luchthaven noemt de dreigende actie "illegaal" en stelde donderdag dat het "begaan van misdrijven en passagiers dwarszitten contraproductief is" . Verder zegt Heathrow dat het de mening deelt dat er maatregelen nodig zijn vanwege de klimaatverandering.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats