Vos Logistics en ROC de Leijgraaf starten werkvloerleren

Vos Logistics en ROC de Leijgraaf starten werkvloerleren
28-08-2019 10:16 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

OSS - Vos Logistics en ROC de Leijgraaf slaan de handen ineen om leerlingen volledig op de werkvloer op te leiden. Het zogeheten Werkvloer Leren is een optimale samenwerking tussen opleider, student en werkgever: een student werktvier dagen als medewerker en krijgt één dag les van een docent van ROC de Leijgraaf, op locatie bij Vos Logistics.

Vergelijkbaar met de bekende BBL variant van een opleiding, alleen krijgt de student geen les op school maar direct op de werkvloer. Kleinschalig onderwijs in een vertrouwde en leerzame omgeving, gegeven door een erkend docent. Voor alle betrokkenen een ideaal concept.

De studenten hebben een betaalde baan en werken volledig mee in de operatie. Wat ze leren tijdens de lesdagen wordt direct in de praktijk toegepast. Na het afronden van hun opleiding zijn de studenten gediplomeerd medewerkers.

De docent is nauw betrokken bij het arbeidsproces van de student. Eens per week is deze docent op de werkplek aanwezig. In de ochtenden om klassikale lessen te verzorgen, in de middagen om de studenten op werkplek te begeleiden.

Vos Logistics biedt studenten de kans om in een vroeg stadium in hun loopbaan kennis te maken met de logistieke sector en studenten aan zich te binden als werknemer.

Anique van den Berg, HR Officer Vos Logistics: “Hier krijg ik zoveel energie van! Samen met ROC de Leijgraaf proberen wij de ideale balans te creëren tussen werken en leren. Een mooie baan en daarnaast je diploma halen. Wie wil dat nou niet? Ik ben trots dat ik nauw betrokken mag zijn bij dit project.”

Roy Arts, teamleider Warehouse Vos Logistics en tevens deelnemer van het Werkvloer Leren: “Het is prettig om als drijvende kracht achter de dienstverlening gewaardeerd te worden en middels dit project de kans te krijgen mezelf verder te ontwikkelen.”

Vandaag, woensdag 28 augustus, starten de eerste acht studenten met het Werkvloer Leren bij Vos Logistics, waaronder vier statushouders. Binnen dit traject is er een keuze uit drie opleidingen: logistiek medewerker, teamleider of supervisor. Aan het einde van het traject ontvangen de studenten een volwaardig MBO diploma, niveau 2, 3 of 4. Het Werkvloer Leren is nieuw binnen de organisatie. Naast de acht nieuwe studenten gaan ook vier huidige medewerkers aan dit project deelnemen en op deze manier hun diploma halen. Vandaag trapt Vos Logistics het Werkvloer Leren op feestelijke wijze af, samen met de enthousiaste groep studenten en docenten.

Berdine Heijmans - Manager Bedrijfsopleidingen ROC de Leijgraaf: “ROC de Leijgraaf is er trots op om samen met Vos Logistics onderwijs te maken. Er wordt gewerkt in een klein studententeam wat leidt tot een beter leer-werktraject. Hierdoor zijn de werknemers beter opgeleid en start voor de medewerkers een mooie carrière in de logistiek.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden