Kamer wil uitleg over flexbemiddelaars

Kamer wil uitleg over flexbemiddelaars
28-08-2019 09:59 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Verschillende partijen in de Tweede Kamer willen tekst en uitleg van Wouter Koolmees over de opkomst van bedrijven die bemiddelen tussen zelfstandigen en opdrachtgevers.

Dat bevestigen de partijen naar aanleiding van berichtgeving in Het Financieele Dagblad. Die krant berichtte eerder dat zzp'ers die via het payrollbedrijf TCP Solutions voor ING werken al sinds juni niet worden uitbetaald, vanwege geldproblemen bij TCP.

Het aantal bemiddelaars en contractbeheerders neemt flink toe, en volgens belangenbehartigers zijn de zzp'ers zelf de dupe van de felle concurrentie op de markt. VVD-Kamerlid Dennis Wiersma ziet in de markt "cowboys ontstaan die doen alsof ze zzp'ers zekerheid bieden". Volgens de liberale partij moet er meer duidelijkheid komen voor zelfstandigen.

Ook het CDA maakt zich zorgen om de problemen met flexbemiddelaars. De partij vraagt vooral om strengere controle op de zogenoemde flexbrokers, onder meer wat betreft de kredietwaardigheid van de bedrijven.

Als het aan oppositiepartij SP ligt, bant minister Koolmees de "dure tussenhandel" volledig uit. "Het zijn parasieten", stelt SP'er Bart van Kent.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden