Transport Online - Van Giersbergen Logistics failliet [UPDATE]

Van Giersbergen Logistics failliet [UPDATE]

Van Giersbergen Logistics failliet [UPDATE]
28-08-2019 09:40 | Faillissementen | auteur Redactie

KERKRADE - [update 09:43 uur] Voor de rechtbank van Limburg is op dinsdag 27 augustus Van Giersbergen Logistics Transport BV failliet verklaard. Ook twee andere BV's op hetzelfde adres Tunnelweg 100 in Kerkrade, te weten Van Giersbergen Logistics Warehousing BV en Fragilo Holding BV, zijn failliet verklaard.

De curator, mr. Lemmens, laat desgevraagd weten nog bezig te zijn met de inventarisatie en nog niet een goed beeld te hebben van de oorzaak voor het faillissement. "Het is goed om te vermelden dat er twee separate activiteiten zijn, te weten transport en warehousing. De directie geeft aan dat de transportmarkt slecht is en dat bij de Transport BV verliezen zijn geleden. Ook een faillissement van een grote klant zou een rol hebben gespeeld. Van Giersbergen werkte met enkel Nederlandse chauffeurs. Enige tijd geleden heeft men besloten het transportbedrijf af te bouwen en zich meer te gaan richten op warehousing. De transportactiviteiten zijn daadwerkelijk substantieel ingekrompen. In 2018 is het bedrijf verhuisd naar een nieuwe (gehuurde) warehousinglocatie in Kerkrade (12.000m2). De warehousingactiviteiten zouden naar verluidt goed lopen", aldus mr. Lemmens.

"Het pensioenfonds (met steunvordering van de Belastingdienst) heeft het faillissement aangevraagd van de Transport BV. Gezien de verwevenheid met de andere vennootschappen heeft men zelf het faillissement aangevraagd van de Warehousing BV en de Holding", voegt de curator toe.

Volgens de laatste gegevens van de Kamer van Koophandel werken er rond de 15 werknemers bij de transporttak van het bedrijf. Volgens de curator zijn dit er echter bij de transporttak nog slechts zes.

Er wordt op dit moment nog doorgewerkt bij het bedrijf. Of er een doorstart komt is nog niet bekend. Mr. Lemmens: "Het is te vroeg om hierover iets zinnigs te zeggen. Er is wel reeds één geïnteresseerde partij die zich heeft gemeld. Indien er geïnteresseerden zijn dan dienen deze zich zo spoedig mogelijk te melden bij de curator."

Het bedrijf is al eerder failliet gegaan op 15 november 2011. Het bedrijf telde toen circa 30 werknemers, veelal chauffeurs en had al vanaf 2008 problemen, omdat een grote opdrachtgever wegviel. Een beperkte winst in 2010 kon het bedrijf ook toen niet redden.

Van Giersbergen Logistics is gespecialiseerd in het transporteren van producten voor de innerlijke en uiterlijke verzorging van de mens. Daarnaast levert het bedrijf diensten voor de auto- en verpakkingsindustrie (kartonnage).Het bedrijf verzorgt transporten in de Benelux, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Denemarken en Zweden. 

Van Giersbergen is voortgekomen uit Harreman Transport en is nu onder de naam van Giersbergen sinds 1 maart 2004 actief.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,669
Diesel1,281

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions