Transport Online - Plaatselijk noodweer veroorzaakt schade [+foto's]

Plaatselijk noodweer veroorzaakt schade

Plaatselijk noodweer veroorzaakt schade [+foto's]
27-08-2019 20:11 | Binnenland | auteur ANP

LEERDAM - Op meerdere plaatsen in het land zijn meldingen binnengekomen van plotseling noodweer dat gepaard gaat met harde wind. In Leerdam is vermoedelijk door een windhoos een onbekend aantal bomen omgewaaid. Ook zijn auto's en woningen beschadigd. Er zijn geen gewonden en de omvang van de schade is nog niet bekend, meldt Veiligheidsregio Utrecht.

Door afgewaaide takken op de weg ondervond het verkeer op sommige plaatsen hinder. De brandweer moest uitrukken om de wegen weer begaanbaar te maken.

In Oudewater waaiden enkele tenten van een scoutingkamp weg door plotselinge harde wind. Ook hier moest de brandweer helpen bij het opruimen.

Op de snelweg A12 kwamen weggebruikers in een hevige hagelbui terecht. Het ging even zo hard dat sommige automobilisten hun wagen aan de kant van de weg parkeerden. Ook op andere plekken, zoals in Brabant, Limburg en Noord-Holland werden hevige hagel- en onweersbuien gemeld.

Ook woensdag verwacht het KNMI in de middag en avond plaatselijk zware buien. De dag begint nog met tropische hitte, die in de avond en in de nacht naar donderdag wordt verdreven. Vanwege de verwachte weersituatie is code geel van kracht. Ook het nationaal hitteplan van het RIVM is woensdag nog actief.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions