Clicky

 
Transport Online - 'Schouw op Brunssummerheide beladen en vol emotie'

'Schouw op Brunssummerheide beladen en vol emotie'

'Schouw op Brunssummerheide beladen en vol emotie'
27-08-2019 16:18 | Binnenland | auteur ANP

BRUNSSUM - De schouw dinsdagmiddag op de Brunssummerheide was beladen en emotievol. Dat zei Peter R. de Vries na afloop van de schouw. De Vries is adviseur van de familie van de 21 jaar geleden vermoorde Nicky Verstappen.

"Op de plek waar vroeger de camping was, kwamen familie en verdachte recht tegenover elkaar te zitten. Ze moesten elkaar wel bijna in de ogen. kijken. Dan voel je de spanning", zei De Vries. "Het greep iedereen aan. Mij ook", zei hij.

Ook de bezichtiging van de plek waar Nicky 21 jaar geleden dood werd gevonden, was voor de familie erg zwaar, zei De Vries. "Als je weet dat B. daar op een paar meter afstand van de vindplaats staat, dan is dat voor de familie een zware beproeving", aldus De Vries.

B. had continu drie agenten om zich heen, zei de misdaadverslaggever. Hij was niet geboeid, maar er werd wel goed op hem gelet.

Hij noemde de schouw een reis terug door de tijd. B bleef zich al die tijd in stilzwijgen hullen. "Aan het eind van de schouw vroeg de voorzitter van de rechtbank aan B. of hij nog iets wilde zeggen. Hij antwoordde, dat hij het eerst op zich wilde laten inwerken. Op de vraag of B. de plek waar Nicky is gevonden herkende, wilde B. geen antwoord geven. Hij verwees naar zijn advocaat."

Enkele uren na het vinden van het lichaam van Nicky, werd B. door de marechaussee staande gehouden en geregistreerd als 'passant'. "Die plek ligt op 300 meter van de plaats waar Nicky is gevonden. Voorbij die plek ligt een heuvel. Pas toen B. over de heuvel fietste kon hij de marechaussee zien. Er was geen weg meer terug." B. beweerde bij die gelegenheid dat hij post aan het rondbrengen was voor scouting. De marechaussee liet hem vervolgens gaan.

Pas een jaar geleden werd B. alsnog opgepakt na een DNA-match. Sindsdien zit hij vast op verdenking van de moord op Nicky.

Dinsdagmiddag, na de schouw, begint in de rechtbank in Maastricht de vierde zogeheten pro-formazitting.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions