Transport Online - 'Zwangere vrouw gewurgd na ruzie over ontrouw'

'Zwangere vrouw gewurgd na ruzie over ontrouw'

'Zwangere vrouw gewurgd na ruzie over ontrouw'
27-08-2019 11:53 | Binnenland | auteur ANP

GRONINGEN - De 30-jarige Mehari T.M. uit Leens zegt dat hij zijn vrouw (23) en haar ongeboren kind heeft gedood na een ruzie over ontrouw. Dat bleek dinsdag tijdens het strafproces tegen de man voor de rechtbank in Groningen. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van dubbele doodslag.

De in Eritrea geboren man heeft bij de politie bekend. Hij doodde zijn eveneens Eritrese partner thuis in de nacht van 27 op 28 februari en belde zelf 112. Hulpverleners troffen het lichaam van de vrouw aan in de slaapkamer. Sectie wees uit dat zij door verstikking om het leven was gekomen en zeker vijf maanden zwanger was.

De ruzie ontstond 's avonds na een bezoek van een mannelijke kennis. T.M. wilde naar een winkel, maar was een tas vergeten. Weer thuis hoorde hij zijn vrouw met de kennis spreken. Nadat de kennis was vertrokken, kreeg hij ruzie met zijn vrouw. Daarbij greep hij haar bij de keel. Waarom hij dat deed, zegt hij zich niet te kunnen herinneren.

Bij de ruzie werd de vrouw ook geslagen. Zij liep onder andere een gebroken neus op. Omdat hij was geschrokken van al het bloed in de slaapkamer, stopte T.M. met het geweld. Hij zegt dat er eerder geen aanwijzingen waren voor ontrouw. De man had ook niet het idee dat het ongeboren kind van een andere vader zou kunnen zijn. "Wij waren heel gelukkig."

Het stel woonde een paar jaar in het Noord-Groningse dorp en had al twee kinderen. Volgens getuigen was er sprake van een goed huwelijk. T.M. heeft bij de politie verklaard dat hij nooit ruzie had met zijn vrouw. Het OM komt dinsdagmiddag met de strafeis. In de rechtbank komen ook nog een forensisch patholoog en een psychiater aan het woord.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions