Clicky

 
Transport Online - Europa zet North Sea Port nog wat prominenter op de transportkaart

Europa zet North Sea Port nog wat prominenter op de transportkaart

Europa zet North Sea Port nog wat prominenter op de transportkaart
27-08-2019 09:53 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

TERNEUZEN - Na Gent en Vlissingen is nu ook Terneuzen opgenomen in de Europese spoorvrachtcorridor Rijn-Alpen. Zo staat het volledige havengebied van North Sea Port voortaan mee op de kaart van een zeer belangrijke transportas binnen de Europese Unie.

Het geeft het streven van North Sea Port om meer lading op het spoor te krijgen een extra duwtje in de rug. North Sea Port versterkt zo zijn aansluiting op het Europese transportnetwerk en op het achterland. Voor de bedrijven en spoorterminals in de fusiehaven is dat een bijkomende logistieke troefkaart.

Het past bovendien perfect in de wens van North Sea Port om alle transportmodi tot hun recht te laten komen. Momenteel wordt zowat tien procent via het spoor vervoerd. North Sea Port wil dit cijfer nog optrekken. “We kijken ernaar uit om die geplande verschuiving van de weg naar het spoor te ondersteunen”, klinkt het vanuit Europese hoek.

Corridors door heel Europa

Met het oog op een vlotter vrachtvervoer en een intensiever gebruik van spoor en binnenvaart maakt de Europese Unie al langer werk van de uitbouw van negen grensoverschrijdende transportassen. Die ‘corridors’ verbinden de grote economische centra binnen de EU.

‘Rijn-Alpen’ is voor North Sea Port een van de belangrijkste spoorvrachtcorridors. Die corridor slaat via Duitsland en Zwitserland een brug tussen de belangrijkste zeehavens in Nederland en België enerzijds en Noord-Italië anderzijds. Die as volgt zo de zogeheten ‘Blauwe Banaan’, de economische long van de EU met haar eersterangs productie-, distributie- en consumptiecentra. De corridor is goed voor 3.900 kilometer spoorlijn (waarvan 2.400 km hoofdlijnen) en verbindt zeven zeehavens (waaronder dus ook North Sea Port), tien binnenhavens en honderd spoorterminals met elkaar.

North Sea Port is als toptienhaven in Europa eveneens onderdeel van andere corridors. De haven is een schakel in de spoorcorridor tussen de Noordzee en de Middellandse Zee. Recent werd Terneuzen ook nog toegevoegd aan deze spoorcorridor, Gent en Vlissingen maakten hier reeds deel vanuit. North Sea Port krijgt met Gent en Terneuzen binnenkort bovendien officieel een plaats op de spooras tussen de Noordzee en de Baltische Zee. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden