A2 nacht dicht voor proefsluiting hoogwaterkering

A2 nacht dicht voor proefsluiting hoogwaterkering
26-08-2019 17:06 | Weer en Verkeer | auteur ANP

TIEL - De snelweg A2 van Den Bosch naar Utrecht gaat in de nacht van vrijdag op zaterdag dicht tussen Deil en Everdingen. Rijkswaterstaat en waterschap Rivierenland oefenen die nacht het sluiten van een hoogwaterkering op de snelweg. Verkeer moet rekening houden met ongeveer een halfuur vertraging door omleidingen, aldus het schap.

De drukbereden A2 doorsnijdt de eeuwenoude Diefdijk. Deze dijk, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, moet voorkomen dat de Randstad onder water loopt als er langs de grote rivieren in Gelderland een dijk zou breken.

Als er watersnood zou dreigen, wordt de dijk dwars over de snelweg gesloten met betonnen balken met rubberstrips. Deze balken van 30 meter lang en een meter hoog liggen altijd opgeslagen op het viaduct in de A2 bij Everdingen. Drie balken op elkaar zijn net zo hoog en waterdicht als de dijk, aldus Rijkswaterstaat.

Voor de oefening tillen twee telescoopkranen de balken in speciale sleuven die al in het wegdek en in de dijk zitten. Publiek kan de operatie bekijken vanaf de kazemat aan de Diefdijk-Zuid in Culemborg.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,473

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden