Transport Online - Aardbeving bij Blackpool door fracking

Aardbeving bij Blackpool door fracking

Aardbeving bij Blackpool door fracking
26-08-2019 13:41 | Buitenland | auteur ANP

BLACKPOOL - Voor de derde keer in vijf dagen is de Engelse plaats Blackpool opgeschrikt door een aardbeving. Die van maandag had een kracht van 2,9 en wordt door geologen gelieerd aan de winning van schaliegas door het bedrijf Cuadrilla, schrijven Britse media.

Zaterdag had er een beving plaats met een kracht van 2,1 en woensdag een met een kracht van 1,5. Na die eerste beving heeft het bedrijf de activiteiten gedurende achttien uur stilgelegd. In een verklaring stelt de firma dat er maandag dag geen fracking-activiteiten plaatsvonden.

De locatie bij Blackpool is de enige plaats in het Verenigd Koninkrijk waar schaliegas wordt gewonnen.

Cuadrilla wil ook in Nederland schaliegas gaan winnen, maar de overheid trapt op de rem. In juli nog sprak het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zich uit tegen de winning in onder meer Boxtel en Haaren. De regering heeft in het regeerakkoord opgenomen dat er geen opsporingsvergunningen worden afgegeven en dat de commerciële winning tot 2023 verboden blijft. De gevolgen voor het grondwater en de bodem van het opsporen en winnen van het gas zijn te onduidelijk.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions